Είτε προέρχεται από σιτάρι, ρύζι, βρώμη είτε από άλλα σιτηρά, το πίτυρο περιέχει φυτικό άλας, το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο. Ο φωσφόρος εμποδίζει την απορρόφηση του ασβεστίου στο λεπτό έντερο, δημιουργώντας ανεπάρκεια ασβεστίου στο σύστημα και αποδυνάμωση των οπλών. Εάν το πίτουρο ταΐζεται για να ρυθμιστεί η πυκνότητα των κοπράνων, χρησιμοποιήστε αντ 'αυτού μουλιασμένο πολτό ζαχαρότευτλων. Εάν τροφοδοτείται για να αποφευχθεί η κολική άμμου (πολλές αναφορές έχουν αναδείξει οτι το πίτυρο είναι αναποτελεσματικό για αυτή τη χρήση), το ψήλιο είναι μια καλύτερη, αποδεδειγμένα λύση.